10.8.2016

Kommentti päivässä, pitää blogit hengissä.


Haloo! Onko siellä enää ketään?

Olen pistänyt pidemmällä aikavälillä merkille omassa ja muiden blogeissa, että postausten kommentointi on vähentynyt (ei siis pelkästään kesällä, vaikka varmasti silläkin on vaikutus). Muutamien muiden bloggaajien kanssa on tullut keskusteltua asiasta ja samansuuntaista kommenttia olen saanut heiltä. Ihan liian moni blogi on viimeisten kuukausien aikana pistänyt lapun luukulle ja siirtynyt muiden harrastusten pariin. Syitä lopettamiseen on varmasti monia, mutta ikävä kyllä kommenttien vähyys voi olla yksi niistä tekijöistä ja se vaivaa erityisesti pienempiä blogeja. Kyllähän se kieltämättä itseltäkin syö kirjoitusintoa, jos ketään ei enää kiinnosta, vaikka tottakai blogin olen alunperin perustanut ihan itseäni varten. Olen ollut iloinen huomatessani, että joku muukin kuin minä itse lukevat postauksiani, vaikka en moista koskaan olettanut. Pitäiskö siis kuitenkin pistää kunnon somepöhinä päälle ja kampanja pyörimään asian tiimoilta, kun kyseessä on kuitenkin asia, johon me kaikki voidaan itse vaikuttaa?  #kommenttipäivässäpitääblogithengissä

Myönnän rehellisesti olevani todella laiska kommentoimaan mitään postauksia ja se on todella harmi, koska moni postaus sen kommentin ihan aidosti ansaitsisi. Olen siis myös yksi syypää siihen, ettei moni enää kommentoi. Samalla sitoudun itse tekemään parhaani, jotta toteuttaisin sanomaa omalta osaltani, eli kommentoimaan vähintään yhtä blogia kerran päivässä. Kommentille ei ole mitään vaatimuksia tai erikoisempia sääntöjä. Se voi olla lyhyt tai pitkä ja sisällöltään juuri sellainen kuin itse haluat, kunhan se on kommentti jossain blogissa. Ei Instagramissa, ei Facebookissa, ei Youtubessa, ei Snapchatissa vaan nimenomaan BLOGISSA. Sanomaa saa levittää ja alla olevaa kuvaa voi vapaasti hyödyntää halutessaan tai tehdä ihan oman. Pistä ihmeessä puumerkkiä alle, jos lähdet mukaan levittämään ilosanomaa. :) Herätetään yhdessä kommenttiosiot jälleen henkiin.


Who's with me?

42 kommenttia:

 1. Olet oikeassa - vuorovaikutus on olennainen osa blogeja. Mäkin olen tosi huono kommentoimaan siitä huolimatta että kirjoitan itsekin blogia ja ilahdun suuresti jokaisesta kommentista. Mä luen usein blogeja "menossa" eli bussissa, bussipysäkillä, autossa... Silloin ympärillä on sen verran hälinää että tuntuu huonolta hetkeltä kirjoittaa kommenttia. Kotona ei tule sitten enää palattua näiden blogitekstien pariin. Lupaan koittaa tsempata asian suhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olet mukana! Siitä yhdestä kommentista päivässä pystyy jokainen aloittaa ja se vie sen pari minuuttia. :)

   Poista
 2. Joo... Olen huomannut saman asian. Se, mikä minua vaivaa, koskee postausten yksipuolisuutta, johon varmaan itsekin syyllistyn. Kirjoitan joka kuukausi Livboxista, ja nuo postaukset ovat jostakin syystä ne seuratuimmat, mutta ongelma on siinä, että Suomi on aika pieni maa, ja kosmebloggarien tarjonta on aika rajallista.

  Blogini lukijat sanovat, että erilaisemmat jutut (Suomen ulkopuolelta) kiinnostavat, mutta niin, palautetta olisi kiva saada useammin! Onko se sitten suomalainen luonne tai mikä onkaan, mutta monasti menee yksinpuheluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksipuolisuus korostuu näin tarkasti aihepiiriltään rajatussa blogissa kuin mullakin on. :) Pitää meidän bloggaajien pitää edes yhtä ja kommentoida toistemme tekstejä!

   Poista
 3. Tuo on ihan totta kyllä, että kommentointi on hiljaisempaa nykyisin. Itsekin olen laiska kommentoimaan useinmiten, mutta luulen, että suurin syy ihmisillä on se, että postaukset luetaan kännykällä ja sillä kommenttien naputteleminen on työläämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogit on auttamatta jääneet kehityksen jalkoihin ja unohtuvat. Kommentoinnista mobiililaitteilla, ei ole tehty helppoa. Moni niitä lukee ja suree varmasti, jos bloggaus häviää kokonaan. Mistä sitten luetaan tuotearvostelut nopeasti tienpäällä? Videot on tätä päivää kyllä, mutta niitä on hankala googletella ja käydä kiireessä läpi. Siksi on tärkeää, että kaikki panostaisivat edes siihen kommenttiin päivässä! :)

   Poista
 4. Hyvän asian nostit pöydälle! Minulla ei ole omaa blogia,ja luen blogeja satunnaisesti. Joskus menee viikkoja ettei tule luettua lainkaan, ja sitten taas on kausia että tulee luettua päivittäin. Olen tosi huono kommentoimaan, jos ei ole oikeasti jotain sanottavaa tuntuu tyhmältä kirjoittaa vain että "nätit kynnet". Tämä kirjoituksesi toki pisti miettimään asian toistakin puolta, eli sitä että se "tyhmä kommentti" kuitenkin kertoo bloggarille että olen messissä. Lupaan omalta osaltani lähteä toteuttamaan tätä kommentti päivässä linjaa, ja aloitinkin tästä sinun blogista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaajille kommentit on tärkeitä, vaikka se olisi se pari sanaa! Se kertoo siitä, että joku niitä kuitenkin lukee ja postausta varten käytetyt työtunnit eivät ole menneet hukkaan. :)

   Poista
 5. Oon bloggaamisessa sen verran uusi vielä, että en ole varsinaisesti mitään muutosta tässä huomannut. Oon aina aatellut et kun blogi on vielä niin tuore eikä lukijoitakaan ole hirveitä määriä niin luonnollisesti kommenttejakaan ei tule :D Muutama kommentti kuitenkin yleensä aina lähes joka postaukseen tulee, mutta melkein aina kommentoijana on bloggaaja. Välillä sitä miettiikin että lukeeko blogia kukaan muu kun toiset bloggaajat :'D Ite yritän kommentoida aina kun muistan/kerkeen, mut siinäkin voisin itekkin tsempata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kommentti per postaus on jo hieno saavutus uudelle blogille! Itsellä on välillä postauksia, joihin ei tule kommentin kommenttia ja onhan se harmi kun vaivaa näkee postauksen eteen. Muutama vuosi sitten, tilanne oli paljon parempi. Se syö motivaatiota, kun näyttää siltä, ettei kukaan enää lue blogia. Bloggaajat itse ovat varmaan juuri se suurin blogeja säännöllisesti lukeva ryhmä ja jos kaikki odottelemme kommentteja jättämättä niitä itse, on melko hiljaista. Tsemppiä jatkoon, kävin nappaamassa itseni lukijoiden joukkoon. :)

   Poista
 6. Tosi kiva idea! :) Itelläki on jääny kommentointi muiden blogiin ihan kokonaan :/ .. ja sit samalla ite aina mietin omaa blogia, et miksi en saa kommentteja ja että onko mun postauksissa joku vika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten edellisen kommentin vastaukseen kirjoittelinkin niin toiset bloggaajat ovat varmasti se suurin säännöllisesti blogeja lukeva ryhmä. Jos me emme itse kommentoi muiden blogeja, ei pidä odottaa sitä vastavuoroisesti muiltakaan. Nyt tsempataan kaikki ja aletaan kirjoittelemaan kommentteja!

   Poista
 7. Mua kans harmittaa kommentien vähyys... ja oon siis miettinyt että mistä johtuu, koska ihan alussa joku 4 tai 5 vuotta sitten kun blogin perustin, niin bloggaajat kommentoivat toisten blogeja erittäin ahkerasti! Ehkä blogit ovat nykyään niin last season ja kaikki aktiivisempi kommentointi ja tykkäys on siirtynyt instagramiin, snapchatiin ja youtubeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogit on pudonneet tekniikan kehityksen jalkoihin ja kommentoinnista mobiililaitteilla ei ole tehty ihan niin helppoa kuin se voisi olla! 5-6 vuotta sitten omakin blogini sai alkunsa ja vaikka blogi oli tuore niin kommentteja tuli silti. Silloin oli myös blogeja enemmän ja blogeja kirjoittelevat lukevat eniten blogeja. Bloggaajien vähentyessä vähenee myös kommentit. On siis tärkeää, että myös bloggaajat osallistuvat talkoisiin!

   Poista
 8. Pitäis kyllä itsekin ehdottomasti panostaa tähän! Tämänkin postauksen kanssa kävi niin, että luin tätä päivällä kännykällä ja nyt palasin kommentoimaan läppärille.. Mutta eihän sellaista valitettavasti normaalisti tuu tehtyä, tää aihe vaan oli sellanen, että teki mieli kommentoida. Mutta varmasti juurikin tuo mobiili juurikin se mikä vähentää kommentointia monen kohdalla, niin omallakin.

  Kyllähän se vaan omaakin bloggausmotivaatioita meinaa vähentää, kun jokaisen postauksen kohdalla miettii, että lukeko sitä yleensäkään kukaan. Mutta juurikin sen takia pitäis yrittää kommontoida itsekin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että palasit kuitenkin kommentoimaan! Siitähän se lähtee, että kommentti päivässä! :D Meidän bloggaajien pitää vaan kovasti yrittää nyt puhaltaa yhteen hiileen, jotta blogit säilyy myös jatkossa.

   Poista
 9. Ite pyrin usein kommentoimaan mutta oon myös huomannu että porukka kommentoi tosi vöhän nykyään mikä on kurjaa koska kaikki kommentit ovat tärkeitä bloggaajalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentoit kyllä tosi usein! Kiitos siitä! <3

   Poista
 10. Ehottomasti mukana! :) Apinoin tiivistetyn version myös oman blogin puolelle.
  http://kuhanlakkasin.blogspot.fi/2016/08/kommentti-paivassa-pitaa-blogit-hengissa.html

  VastaaPoista
 11. Mulla suurin syy siihen ettei kommentoi, on Bloglovinin kautta lukeminen (mobiililla). Se ei ns. avaa tekstiä kokonaan, jos haluat kommentoida, niin teksti pitää erikseen klikata avautumaan selaimessa.
  Itse kommentointia mobiililla en niin "ongelmaksi" näe (tätäkin kirjoitan puhelimella).
  Toinen on bloggaajan kommentteihin vastaamattomuus (tämä ei koske kynsiblogeja), vaikkakaan en lähes koskaan muista kelle olen kommentoinut, ja täten en vastausta muista kaivata niin silti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on syy varmasti monilla! Itsekin toisinaan harmistun, jos olen nähnyt vaivaa kommentin kirjoittamiseen ja siihen ei reagoida millään tavalla. Aina en minäkään muista tarkistaa, onko kommenttiini vastattu, mutta toisinaan taas tulee katsottua ja petyn kyllä jos siihen ei ole vastattu. Helposti jää bloggaajasta silloin välinpitämätön kuva!

   Poista
 12. Tää on hyvä idea, toteutukseen! :3

  VastaaPoista
 13. Tää on ehdottomasti tärkee aihe nostaa esille! Itse syyllistyn myös siihen, että luen kännykällä blogeja ja se kommentointi on sen verran kuitenkin haasteellisempaa pienellä näytöllä, että helposti jää tekemättä. Aion kyllä ehdottomasti nostaa asian esiin omassakin blogissa. Ei meinaan todellakaan joka postaukseen tule kommentteja minullakaan ja kivempihan se ois kirjoitella vähän vuorovaikutteisemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Asian on tärkeä ja ansaitsee ehdottomasti noston blogissa kuin blogissa aiheesta riippumatta!

   Poista
 14. Hyvä muistutus! Herkästi jää kommentoimatta jos se on yhtään vaikeaa (ts pitää kirjautua tms).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Nyt vaan yhdessä tsempataan kaikki. :)

   Poista
 15. Täällä huomattu sama asia... Ja myös itse olen aika laiska kommentoimaan, koetampa tehdä siihen muutosta omalta osaltani =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtia! Mukaan vai ehdottomasti kaikki kynnelle kykenevät. :)

   Poista
 16. Ihan mahtava idea. Olen ehdottomasti mukana! :)

  VastaaPoista