6.4.2014

Tähteilyä

Tampereen miitin aikaan käytiin Miran kanssa Tigerissa. Tigeristä käteen jäi tuommonen tähtikuvioleikkuri muutamalla hassulla eurolla ja tottahan toki kynsilakkaleikkeihin mä sen varta vasten ostin. Monille varmaan kuvioleikkurilla lakkakuvioiden teko on jo vanha juttu, mutta mulle tämä on uutta ja jännää, kun ekaa kertaa pääsee itse kokeilemaan.


Mä innostuin tuosta tähtien leikkelystä sen verran, että piti keksiä niille jokin muukin käyttötarkoitus kuin kynsikoristelut. Valinta oli aika selvä ja tämmösiä hyvin trendikkäitä jääkaappimagneetteja tähtikuvioin syntyi! Pinkki on varmaan oma suosikki! Mitäs tykkäätte? :)




Mahtaakohan tämä olla mun blogin ihan ensimmäinen tutoriaalintynkä? Mä väkersin näitä aika myöhään keittiössä hämärässä, joten kuvat ei ole ihan ykkösluokkaa, mutta eiköhän näistä kaiken tarpeellisen kuitenkin näe. 

Hommahan alkaa sillä, että valikoidaan mieleisiä lakkoja. Vähän ehkä paksummat lakat koin tässä paremmaksi, kuin ihan ohkaset. Kokeilin kyllä hololakoillakin, mutta niistä tuli ihan superohuita, helposti murenevia ja hankalia asetella lakkaan. Ainakin siis pari kerrosta kirkasta lakkaa ois holo vaatinut päällensä. Kun on ne mieleiset lakat valittu, niin lakkaillaan niillä leivinpaperin päälle useampi kerros, jotta saadaan peittävyyttä ja paksuutta. Liian paksukaan ei toki ole hyvä, mutta kyllä sen oppii aika nopsaan mimmonen paksuus on riittävä. Liian ohut irtoaa siis leivinpaperista huonosti ja liian paksu taas leikkautuu huonosti ja näyttää esim. kynnellä tosi paksulta päällyslakasta huolimatta.


Tässä kuvassa näkyypi sitten tuo kuvioleikkuri. Jos tahtoo kynsille näitä, niin kannattaa tietenkin valita mahdollisimman pieni kuvioleikkuri. Tokihan nämä toimii monenlaisessa askartelussa, joten isommatkin onnistuu, kunhan lakkaa on tarpeeksi suurelle alueelle.


Kun on lakattu sopivankokoinen alue kynsilakkaa ja riittävän monta kerrosta, sen täytyis antaa kuivua ihan kunnolla ennen kuin lähtee irrottelemaan sitä leivinpaperista. Mä illalla hätäilin ja sainkin lakkalevyn irrotettua leivinpaperista jonkin ajan odottelun jälkeen, mutta se oli sen verran kosteaa kuitenkin vielä, että kuivuessaan loppuun levyt ja tähdet veti ihan kippuralle. Yön yli kuivuttuaan lakkalevyt irtos leivinpaperista helposti, eivätkä enää käyristyneet. Kärsivällisyys on siis valttia, mutta ei kyllä mun hyve. :D


Yllä näette, muutamia jo kuivuneita lakkalevyjä (sekä kissankarvan). Kuten kuvasta ehkä näkyykin niin suureen osaan oon laittanu myös kirkasta lakkaa päälle (halvinta mahdollista). Osan lakkojen kohdalla se varmasti helpotti levyn irrotusta leivinpaperista.


Yllä ja alla näette pari kuvaa tästä leikkaamisesta. Koska lakkalevyt on suht pieniä ja säästellen tehtyjä, niin mun mielestä oli helpompaa leikata noita levyjä väärinpäin. Levy näkyi siis kuvion reiästä, jollon se oli helppo kohdistaa.


Levystä tulee jonkin verran hukkamateriaalia, mutta joku kätevä leikkelee niistäkin tietysti jotain käyttökelpoista (vaikka pikkusia sydämiä tai kolmioita). :)


Kun näitä laittaa kynsille (tai mihin vaan), niin suosittelen vähän varomaan, kun sitä kirkasta lakkaa hölvää päälle. Kun kyseessä on kuitenkin kynsilakka, niin kirkas lakka sulattaa noita kuvioita ja jos kovin monesti vetää siveltimellä samasta kohdasta niin kuvio lähtee taatusti leviämään. Magneetteja tehdessä laitoin ensin kerroksen kirkasta lakkaa, johon asettelin tähdet mahd. nopeasti ja sitten annoin kuivahtaa välillä. Sitten vielä kerros kirkasta ja sen kuivumisen jälkeen joku kiva värillinen pohja niin ei itse magneetti näy läpi. Kynsille laittaisin näitä päällyslakan päälle, ettei alla oleva värilakka suttaannu kuviosta. Loppukiinnitys sitten vielä tottakai päällyslakalla.

30 kommenttia:

  1. Todella hauska idea , onhan näitä joissain blogeissa vilahdellutkin :). Noi magneetit on todella söpöjä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu jonkin verran on blogeissa ollut, mutta ei lähiaikoina pinnalla. :D

      Poista
  2. Hyvä tuto ja kiva idea! :) Tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää kyllä koittaa itsekin! :)

    VastaaPoista
  4. Aivan älyttömän upeita! Niin hienoja, että mä olisin valmis jopa ostamaan noita, jos joku myisi jossain :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Oon mä magneetteja kavereille jonkin verran myynytkin. Materiaalit vaan ei oo ihan halpoja niin joskus tuntuu, että on kohtuuttoman kalliitakin myydä, mutta täytyy siitä jotain itsellekin jäädä. Niinhän se aina tietysti on, että käsityö maksaa. :)

      Poista
    2. Totta :) Materiialit, työt ja vielä itsellekin jotain, eli kyllä niistä saa pikkusen pyytääkin! :)

      Poista
  5. Hih, mulla on juuri lakkalevyjä kuivumassa ja samainen leikkuri odottaa käyttöönottoa :D Tänään täytyy koettaa, että mitähä saan niistä aikaiseksi.. :P On kyllä monesti kynsipiireissä jollain samoja ideoita/lakkoja aina käytössä kuin itselläkin, ehkä lakkaajien keskuudessa vallitsee joku pienimuotoinen telepatia..? ;) Mutta sulla kyllä oli ihan uusi idea näiden käyttöön ja kiitos tutosta, tuli tarpeeseen :)

    VastaaPoista
  6. Onpa hauska idea! Tätä on pakko kokeilla :B

    VastaaPoista
  7. Kiitos! Sain hyviä vinkkejä! :)

    VastaaPoista
  8. Mulla on samanlainen ollu kaapissa jo varmaan puol vuotta ja oon sen sinne unohtanu. Kiitos sulle taidan kaivaa sen esiin ja alkaa kokeilemaan kanssa :)

    VastaaPoista
  9. tigeriin mars siis :D mulla on ollut yks lakkausidea muhimassa päässä jo pitkään mihin tarvitsisin kuvioleikkuria, mut tiimari ainakin petti mut sen suhteen, joten pitääkin vierailla tuolla toisessa krääsäkaupassa :D

    hienoja magneetteja oot kyllä saanut tehtyä! etenkin noi missä on vaan yksi tähti (muistuttaa mua vähän conversen logosta) on kivoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tigerissa oli tosiaan muitakin pikkusia kuvioita. Ainakin perhosta, apilaa ja kukkaa oli. Itse metsästin sydäntä vielä kaveriksi, mutta sitä en ainakaan viimeksi löytänyt.

      Poista
  10. Ihania magneetteja! Tiger on niin paras. :) Itse en oo vielä ehtiny tota tähtikuvioleikkuria käyttää. Jos tässä joku kerta innostuis askartelemaan kynsikoristeita. :D

    VastaaPoista
  11. Tosi kivan näkösiä magneetteja tuli!:)

    VastaaPoista
  12. Ooo, ihana idea laittaa noita tähtiä magneetteihinkin. Tiedänpä mitä tekee siskolle synttärilahjaksi.. :D

    VastaaPoista
  13. Leikkuri löytyy mutta leikkurin käyttäjä on ollu laiskana :) Ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä tietysti vaivaa vaatii mm. kuivumisen odottelu oli ainakin itselleni tuskaa. Kannattaa ehkä ihan illalla viimesenä lakkailla noita levyjä niin ovat seuraavana päivänä valmiina oottelemassa. :)

      Poista
    2. Pitänee ryhdistäytyä, on ne niin hauskan näköisiä

      Poista