8.12.2015

Nysäkynnet postaussarja sekä itsenäisyyspäiväkynnet!

Tästä alkaakin sitten postaussarja, joka kulkee tunnisteella nysäkynnet. Ei välttämättä se kaunein nimitys, mutta tämä on se, jota itse useimmiten käytän lyhyistä kynsistä. Se ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä, etteikö lyhyet kynnet voisi olla kauniisti lakatut. Ei missään tapauksessa! Itsellä on työharjoittelusta johtuen tällä hetkellä lyhyet kynnet, kun eivät pidempänä tahdo teippien yms. repimistä kestää. Ajattelin lyhytkyntisyyden hyödyntää ja näyttää esimerkkejä, miten niitä lyhyitä kynsiä voisi vaikka lakata. Kerron myös tähän alkuun omia ajatuksia miten saada lyhyistä kynsistä kauniit. Yhtä oikeaa tapaa ei tietenkään ole ja makuja on monia. Nämä siis omia mielipiteitäni ja tapojani.  Oon alustavasti ajatellut, että nysäkynnet postauksia tulisi noin kerran viikossa vaikka näin tiistaisin. Mikäli kynsien hoito ja muu on sinulle jo tuttua, hyppää suoraan kuviin asti! :)

HOIDOSTA:

Oli sitten kyse minkä pituisista tai mallisista kynsistä tahansa, mikään lakkaus ei näytä hyvältä jos kynsinauhat repsottaa ja kädet halkeilee kuivuuttaan. Kannattaa siis ehdottomasti panostaa laadukkaaseen kynsinauhaöljyyn ja hyvään käsirasvaan. Sekään ei ikävä kyllä vielä riitä, että moiset tuotteet omistaa vaan niitä täytyisi myös muistaa käyttää säännöllisesti useita kertoja päivässä! Itse vannon Dadi Oilin nimeen. Se imeytyy nopeasti, eikä jää pyörimään pitkin käsiä koko päiväksi. Käsivoiteissa en ole vielä löytänyt sellaista, joka olisi yksi ylitse muiden vaan tykkään vaihdella ja kokeilla erilaisia. Tuoksu on itselleni käsivoiteissa tärkeää ja pidänkin käsien rasvausta pienenä hemmotteluhetkenä.


Osalla ihmisistä kynsinauhat kasvavat helposti kynnen päälle, jolloin kynnet saattavat näyttää entistä lyhyemmiltä. Lakkaukset eivät välttämättä pysy ja kynnet näyttävät epäsiisteiltä. Kannattaakin siis käyttää kynsinauhojenpoistoainetta ja kynsinauhatyönnintä. Kynsinauhojenpoistoaine laitetaan vaikuttamaan hetkeksi ja sen jälkeen varovasti työnnetään työntimellä kynsinauhoja taaksepäin. Itselläni on tällä hetkellä Essencen kynsinauhojenpoistoaine ja metallinen työnnin. Suosittelen kuitenkin aloittelijalle ehdottomasti muovista työnnintä, jolla ei saa niin paljon vahinkoa aikaan, jos työntelee liian kovasti tai pääsee lipsahtamaan. Ylikasvaneet kynsinauhat saattavat aiheuttaa niin sanottuja kynsitikkuja eli pieniä tikkumaisia ihonriekaleita, jotka kannattaa varovasti leikata kynsinauhaleikkureilla. Leikkureilla ei kannata leikellä liikaa, sillä liika leikkelykin saattaa aiheuttaa lisää kynsitikkuja ja muita ongelmia.

VIILAUKSESTA:

Pituudesta riippumatta kynnet saadaan kauniiksi viilaamalla ne saman mallisiksi ja pituisiksi. Se on vähän makuasia viilaako pyöreämmäksi, neliskanttiseksi tai vaikka teräväksi. Näissä kuvissa oon pyöristänyt kulmia, sillä koen, että kynnet kestävät vähän paremmin kun ei ole kulmia, jotka ottaisivat kiinni joka paikkaan ja repeäisivät. Tavallisesti kuitenkin ihan ulkonäkösyistä tykkään pitää neliskanttisia kynsiä. Jos siis tuntuu, että kynnet vaan murenee käsiin niin kokeile ihmeessä vaihtaa kynsien muotoa! Joskus se auttaa. Jos kynnet on kovin levenevät kärkeä kohden niin pyöristetty muoto saa ne näyttämään sirommilta ja kapeammilta.

Omissa kynsissäni on pikkusormessa ja nimettömässä paljon pidempi kynsipeti, kuin muissa kynsissä, joten se saa herkästi kynnet näyttämään eri pituisilta. Silloin kuin kynnet on pakko lyhentää ihan kokonaan niin tuolle pituuserolle ei oikein mahda mitään, mutta jos näin ei tarvitse tehdä niin kannattaa jättää tietysti muita kynsiä pidemmäksi, jolloin ero tasoittuu. Joskus voi auttaa lakata ennen viilausta kynsille tummaa kynsilakkaa, niin voi olla helpompi viilata kynsistä saman mittaisia ja muotoisia.

Osalla kynsissä kulkee pituussuunnassa uria. Toisilla ne on syvemmät kuin toisilla ja näkyvät myös lakkausten alta. Näitä voi yrittää hämätä käyttämällä Ridge Filler aluslakkaa, jonka tarkoitus on täyttää näitä uria. Toinen vaihtoehto on kevyesti buffata kynnen pintaa bufferilla, jolloin urat madaltuvat. Bufferilla tarkoitetaan viilaa, joka ei ole kovin karkea. Buffauksessa oma kynsi ohenee aina hieman, jolloinka buffausta ei kannata tehdä kovin usein, eikä kannata myöskään buffata liikaa kerralla. Kynnen pintaa kannattaa viilata pituussuunnassa kynsinauhasta kärkeä kohti ja takaisin. Näin viilatessa jää paljon vähemmän viilausjälkiä kynnen pinnalle. Buffauksen jälkeen kynnen voi kiillottaa siihen tarkoitetulla viilalla. Buffaamalla voi poistaa myös kynnen pinnalle tulleita värjäytymiä. Urille ei kuitenkaan ole välttämätöntä tehdä yhtään mitään, jos ei niin tahdo!

LAKKAUSTEN SIISTIMISESTÄ:

Mikään lakkaus ei myöskään näytä hyvältä jos kynsilakkaa on kynsien lisäksi pitkin sormien ihoa. Se ei myöskään ole terveellistä ja saattaa pidemmällä aikavälillä allergisoida. Kannattaa siis ehdottomasti harjoitella lakkaamaan vain kynnelle, eikä iholle. Lakkauksesta saa siistin kun jättää pienen raon kynsilakan ja kynsinauhan väliin. Kannattaa kokeilla useampaa kynsilakkamerkkiä, sillä siveltimien muodot lakoissa vaihtelee. On pitkää, lyhyttä, leveää, kapeaa, jäykkää, joustavaa, pyöristettyä ja vaikka mitä! Toisilla voi olla helpompi lakata kuin toisilla, älä siis luovuta ensimmäisen merkin kohdalla! Esimerkiksi Essencen lakoissa on leveähkö pyörepäinen sivellin, jolla on helppo lakata koko kynsi 2-3 vedolla ja sivellin asettuu hyvin kynsinauhan reunan muotoon. Jos taas on oikein pienet ja kapeat kynnet, voi Essencen lakoilla olla mahdoton saada siistiä lopputulosta kun sivellin on leveämpi kuin oma kynsi. 

Jos sitä lakkaa kuitenkin sattuu sinne iholle asti menemään kannattaa se siistiä käyttämällä vaikkapa sivellintä! Itse tykkään käyttää neliskanttista tai viistopäistä kapeaa sivellintä lakkausten reunojen siistimiseen. Tykkään, että lakkauksien reunat ovat tasaisen pyöreät ja suurinpiirtein yhtä kaukana kynsinauhoista joka kohdasta. Siistimiseen on olemassa myös muita välineitä. Osa käyttää topsipuikkoja, mutta itse koen ne vähän kömpelöiksi, eikä ne tahdo mahtua kynsien sivuilla oleviin syvennyksiin näppärästi. Myös erilaisia kynsilakanpoistoaineella täytettäviä kyniä on olemassa, mutta itselläni ei niistä ole kokemusta. Siistimiseen käytän useimmiten ihan puhdasta asetonia, koska sillä lakka lähtee siveltimen mukana kaikkein nopeiten. Myös ihan tavallinen kynsilakanpoistoaine käy. Sivellintä kastetaan poistoaineeseen/asetoniin ja pyyhkäistään ylimenneitä lakkoja, jonka jälkeen sivellin pyyhkäistään vielä kuivaan vanulappuun. Tälloin vanulappuun jää kaikki se ylimääräinen kynsilakka, joka siveltimen mukana lähtee. Tätä sitten toistetaan niin kauan, että ylimääräiset lakat on siivottu.


ALUS- JA PÄÄLLYSLAKASTA:

Lakkaus kun lakkaus näyttää kamalalta kuluneena ja repaleisena. Repaleiset ja kuluneet lakkaukset altistaa kynnet paljon herkemmin vaurioille, joten repaleiset lakkaukset kannattaa aina poistaa ja uusia. Ehdottomasti kannattaa panostaa hyvään alus- ja päällyslakkaan. Aluslakan tehtävänä on pitää kynsilakka kiinni kynnessä paremmin ja suojata kynttä värjäytymiltä. Päällyslakka suojaa alla olevaa lakkausta ulkoisilta kolhuilta ja tuo lisää kiiltoa. Itselläni on käytössä Cesarsshopin pikakuivattava päällyslakka ja toisinaan myös Essencen nopsaan kuivuva päällyslakka. Molemmat ehdottomasti hintalaatusuhteeltaan loistavia. Aluslakkana tällä hetkellä käytössä enimmäkseen ridge filler ominaisuudella varustettu Essencen lakka, joka toimii ihan ok. Ei nyt mikään maata järisyttävä, mutta sellaista aluslakkaa en valitettavasti ole vielä päässyt kokeilemaan. Haaveissa kokeilla seuraavaksi Essien First Basea tai Opin Nail Envya.

Lakkausten kestävyyttä voi lisätä myös sulkemalla kynnen kärjen aina lakalla. Tällä tarkoitetaan siis sitä, että lakkakerros levitetään kynnen pääliosan lisäksi myös ihan sinne kynnen kärkeen poikittain sutien. Lyhyissä kynsissä se voi olla hieman haastavaa ja sotkuistakin, mutta kannattaa kuitenkin kokeilla. Osa lakkaa jokaisen lakkakerroksen myös kynnen kärkeen, mutta itse tapaan laittaa aluslakan, kerroksen verran värilakkaa sekä vielä päällyslakkaa kynnen kärkeen. Ihan jokaista kerrosta en siis välttämättä kynnen kärkeen laita.Tässä nyt sitten itsenäisyyspäiväkynnet lyhyisiin kynsiin! Lyhyissä kynsissä toimii kuten pitkissäkin kynsissä yksiväriset lakkaukset vallan mainiosti, mutta niin moni muukin! Yksivärisellä lakkauksella ei voi  kuitenkaan epäonnistua ja  siitä on varmasti helpoin aloittaa. Itse koen, että ei ole olemassa mitään värirajoituksia mitä lyhyisiin kynsiin voi ja ei voi laittaa. Ihan kuulkaas juuri sitä mitä mieli tekee! Jos kuitenkaan yksivärisyys ei lämmitä, niin mikään ei estä koristelemasta!

Näissä kynsissä on tämmönen aksenttimanikyyri. Laitoin nimettömiin ja peukaloihin ensin alle vähän peittävämpää China Glazen Mingle with Kringle lakkaa, jonka päälle vielä pari kerrosta maailman upeinta kultaista lakkaa F.U.N Lacquerin Million Dollar Dreamia. Muissa kynsissä on parisen kerrosta Opin Lapista. Lyhyisiin kynsiin on oivallista leimata erilaisia kuvioita! Todella monet kuviot on sellaisia, jotka eivät ole tarpeeksi isoja yltääkseen pitkiin kynsiin. Semmosia kuvioita kannattaa kyllä hyödyntää silloin kun kynnet on lyhyet. Näistä kynsistä löytyy leimat Konadin m59 laatasta. Leimauslakkana käytin Odyssey Nail Systemsin Gold Staria. Koko komeuden kuorrutin tottakai pikakuivattavalla päällyslakalla.


Huh! Melkoinen tekstimaratoni. Toivottavasti edes jokunen jaksaa lukea loppuun asti ja jäis jotakin vinkkejä mieleenkin. :)

1 kommentti: