27.8.2014

Kynsinurkkaukseni


Tervetuloa tutustumaan vastavalmistuneeseen kynsinurkkaukseeni! :) Tämä on ollut pitkäaikainen haave jo bloggailun alkupäivistä asti, mutta vasta nyt oli sopivaa tilaa tässä uudessa asunnossa tämän toteuttamiseen. Entuudestaan mun kynsipiste on muodostunut kahdesta Helmeristä ja sekalaisesta määrästä erilaisia purkkeja ja purnukoita. Ei siis edes tuolia tai pöytää, oon lakkaillut vähän missä milloinkin ja levittänyt kynsilakkakaaoksen mukanani. Nyt mulla on paikka, missä voin seata ihan rauhassa ja sulkea mahdollisen kaaoksen piiloon ovella. :D

Ung Drill
Koko pisteen suunnittelun lähtökohtana oli myöskin pitkäaikainen haaveeni eli Ikean Ung Drill peili. Tämä peili olisi varmasti muuttanut meille jo aiemmin, jos sille olisi löytynyt paikka. Tämän näköiseksi koristeelliseksi peiliksihän tämä Ung Drill on ehdottomasti sieltä edullisimmasta päästä maksaen 39,95e. Peilin molemmin puolin hankittiin Ikean halvimmat seinävalaisimet Kvartit (4,99e/kpl) ja  niihin pienloistelamput Biltemasta 2,99e/kpl

Peilin kaveriksi halusin sellaisen pöydän, jonka voisin nostaa vaikka keskelle lattiaa, jolloin pöydän molemmin puolin voi istua ja tehdä vaikka kaverille rakennekynnet tms. Meidän budjetti ei ollut kovin iso, joten pöydän tuli olla mahdollisimman edullinen. Edullisimmaksi ja omaan makuun sopivaksi ainakin Ikean valikoimista tuli kasata pöytä itse. Pöydän jaloiksi valittiin Lalle jalat mustana (15e/kpl) sekä Linnmon pöytälevy mustanruskeana (19e). Pöydän kokonaishinnaksi tuli lopulta siis 79 euroa. Halvemmallakin olisi päässyt, jos olisi valinnut halvemmat jalat, mutta muhun vetosi kovasti nuo Lallen muodot!

Ylhäällä kuvissa näkyvä tuoli on myös Ikeasta vuosi tai pari sitten ostettu Skruvsta (119e) ja on tähän asti toiminut tietokonepöydän tuolina ja seilaakin nyt istumapaikkana sekä mun kynsinurkan, että vähemmän käytetyn tietokonepöydän tuolina. Ihan älyttömän mukava istua pidempiäkin aikoja!


Tässä nurkkauksessa oli edellisen asukkaan jäljiltä jonkin verran reikiä, joten niitä peittääkseni sivuseinälle tuli kaksi Ribba tauluhyllyä 55cm pituisena (5,99e/kpl). Näin alkuun laitoin hyllyille Nfu Ohn ja OPI:n lakkoja. Myöhemmässä vaiheessa saatan vaihtaa lakat kynsiaiheisiin tauluihin jahka löydän ihania kehyksiä ja teetän muutamat kuvat.Pöydän päälle löytyi Seinäjoen Sopurahasta tuommonen kiva lokerikko, johon laittaa vaikka kynsikoristeita. Lokerikolla oli hintaa n. 30 euroa. Puolet lokerikoista on tyhjillään vielä, mutta eiköhän ne siitä täyty. Kynsilakkapullojen kuvilla varustettu metallilaatikko löytyi jo muutamia kuukausia sitten Tampereen Etolasta hintaan 3,90. Tämä metallipurkki pitää sisällään mm. viilat, siveltimet, dottingtoolit ja muut "työkalut".


Lokerikon päällä majailee tällä hetkellä kaikki mun kynsiöljyt, jos ne siitä tarttuis vaikka useammin käteen ja tulis kosteutettuakin kynsinauhoja. Talvi tulee kuitenkin ja mä oon ollut tosi laiska öljyämään nyt!


Toisessa reunassa pöytää on lasipurkit, joissa säilytän vanupuikkoja, vanulappuja sekä pesusienen palasia töpöttelyyn. Isoin ja takimmaisin purnukka on Prismasta ostettu viime talvena jo. En ikävä kyllä muista sen tarkkaa hintaa, mutta jossain 5-10 euron välillä se tais pyöriä. Pienempi samannäköinen kopio on löytö Seinäjoen Sopurahasta eurolla. Vasemman laidan purkki on kirpparilta ja mahtoikohan maksaa jopa 50 senttiä?!


Lopuksi vielä vähän ennen ja jälkeen kuvaa. Ero on aika huikea, eikö? Koko muutokselle tuli hintaa vähän vajaa 175 euroa, mikä on mielestäni suht edullinen hinta. Monesta muusta liikkeestä ei ikävä kyllä saisi edes pöytää tuohon hintaan. Riippuen tietysti vähän millaista etsii. Muutoksen hinta-arvio ei sisällä jo entuudestaan olleita juttuja kuten kiinnitykseen tarvittavia ruuveja, tuolia, helmereitä, lasipurkkeja tai metallilaatikkoa. Eikä tietenkään kynsilakkojakaan, niiden hinnasta ei edes puhuta. Hyss!! :D

Toivottavasti joku saa tästä mun postauksesta inspiraatiota oman kynsinurkan suunnitteluun. :)

28 kommenttia:

 1. Upea nurkkaus kyllä kelpais <3

  VastaaPoista
 2. Oo WAU! On kyllä hieno kynsinurkkaus, tyylikäs!

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana nurkkaus! :) Itsellä on vasta täysin alussa nurkkauksen suunnittelu, joten tosi ihana nähdä kuvia muisten nurkkauksista ja saada ideoita, tilaa kun ei ole paljoa käytettävissä lakkapöydälle + muille kamoille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itekin säästin tilaa siinä mielessä, että noi hellut menee tuonne pöydän alle. Muualla niille ei ois paikkaakaan. Kolmannelle hellulle ois kyllä tarvetta, mutta ei paikkaa jos haluaa jalat pöydän alle vielä. :) Ikeassa oli kyllä jos jonkin kokosta pöytälevyä ja pöydän jalkaa, ni kannattaa toki kurkata sieltä jos vaan Ikeaan pääsee.

   Poista
 4. Voi, mäkin tahtoisin tommosen oman pikku nurkkauksen! Ehkä sit joskus isommassa asunnossa... Ja mä oon haaveillut tosta ihan samasta peilistä kans ikuisuuden! :)

  VastaaPoista
 5. Todella tyylikäs nurkkaus! Mä raahaan lakkoja keittiö-olohuone välillä, riippuu missä on milloinkin paras valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Samanlaista raahausta se on mullakin aina ennen tätä ollut.

   Poista
 6. Oijoi, hyvältä näyttää! <3

  VastaaPoista
 7. Kade! Tosi hieno ja kätevä nurkkaus. :) Kenties inspiroidun itsekin.

  VastaaPoista
 8. Niin upea tuo sun nurkkaus! Mun pitää tulla käymään tässä syksyllä teillä, niin pääsen hypistelemään lakkoja livenäkin ;) Ja silittämään pöytää. Koska on tuparit?!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis. Kyllä tuolla kelpaa lakkailla kynsiä. <3

  VastaaPoista
 10. Vau, tää sun nurkkaus on kyllä tosi upea! :) Kyllä kelpais.

  VastaaPoista
 11. Ompa kivan näköinen! Laittaisin pöytälevyn päälle lasin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oisin hankkinu kokonaan lasisen pöydän mikäli sitä ois löytynyt oikean kokoisena ja siihen ois saanut nuo puiset jalat kiinni. Ikeassa ei tosiaan ollut. Nykyisen pöytälevyn päälle ei ole samankokoista lasia, muuten se ois kyllä tosi kätevä. Teettämiseksi menisi ja se on vähän turhan kallista. Nykyinen pöytälevy kun maksaa sen 19 euroa, niin en kuole jos sen joskus joutuu vaihtaa. :)

   Poista