27.2.2013

Miten tunnistaa feikki OPI?

Kynsikoristelut -facebookryhmässä onkin ollut paljon keskustelua feikkilakoista ja etenkin nyt viime aikoina nimenomaan OPI:n feikeistä. Moni oli tilannut ebaysta halvalla, siis erittäin halvalla, OPI:n lakkoja, jotka saapuessaan paljastuivat feikeiksi. Luonnollisesti ihmiset valitti sitten näistä feikeistä myyjälle ja saivat rahat takaisin ja nyt ilmeisesti myös ainakin yksi kohde on ebaysta poistettu. Eli siis pienempi mahdollisuus saada taas feikkejä. :D Ulkomailta tilatessa kannattaa olla varovainen ja tietysti tarkistaa saamansa tuote. Nämäkin olivat niin aidon näköisiä, mutta pienillä jutuilla nämäkin onnistuu erottamaan aidosta. Mulla on muutama vertailukuva, mitä voisin vilauttaa teille.


Keskellä aito OPI:n Teenage dream ja reunoilla feikit. Vasemmalla Metallic 4 life ja oikealla If you moust you moust. Äkkivilkaisulta mikään ei ole pielessä, eihän? Värit täsmää ja kaikkea, ainakin jos ei ole aitoa samaa lakkaa vertailussa vierellä. Mutta kun katsoo tarkkaan, niin huomaa että nämä feikit on pulleampia ja viiste pullon kaulassa erilainen. Lisäksi korkin ja pullon välinen rako on mitätön. Muutoin ovat kyllä tehneet hyvää työtä. Lisäksi korkki on tuollainen röpelöinen, mutta näitä röpelöisiä korkkeja on kyllä aidossakin, joten se ei ole kovinkaan varma merkki.


Tämäkin näyttää vielä kohtuu normaalilta. Mun aidossa Teenage dreamissa on tosin raaputettu tuo koodin pois. Transdesign ja Nailsupplies tekee tätä, ettei heidän pulloja voi jäljittää alkuperäiselle myyjälle, sillä heillä ei ole oikeutta edes myydä OPI:n lakkoja, mutta aitoja ovat silti. :) Ainoa isompi ero näissä on tämä tekstin väri. Keskellä aidossa on selvästi vihreämpi väri, mutta muutoin voisi kuvitella näitä aidoiksi. Isoin moka paljastuu kuitenkin tämän tarran alta.


Peel here tarran alta paljastuu tällaista. Ensinnäkin nuo Peel here tarrat oli todella haastava saada irti, toisin kuin aidossa ne lähtevät kohtuu helposti. Metallic 4 lifeen jäi jopa niin paljon paperia päälle, ettei sieltä juuri tekstiä erota. Mitälie liimaa ovat käyttäneet, ehkä tarkoitus ei ollutkaan saada näitä irti ja paljastaa tätä selvää eroa. Eli fontti on ihan erilainen, samoin kun tekstin väri. Myöskään tuo painatus ei ole millään tasoa laadukas.


Ehkä isoin ero on kuitenkin siveltimissä. Keskellä aidon OPI Don't touch my tutu!:n sivellin ja reunoilla nämä samat feikit. Siveltimet ovat huomattavasti pidemmät ja myös tuo harjaosa on pidempi ja ehkä aavistuksen kapeampi. Myös korkin korkeudessa on ero, ehkä paksuudessakin jos silmiä on uskominen. Omissa feikeissä ei ollut hammastuksia, mutta aidossa on. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä merkki feikkiydestä, sillä joissakin aidoistakin Opeista tuo hammastus puuttuu, samoin kuin vanhemmista Opeista voi puuttua OPI -merkintä siveltimestä.


Tässä lähikuvassa feikin Metallic 4 lifen sivellin. Näistä feikeistä tosiaan löytyy tuo OPI painettuna tuonne siveltimeen, joten valitettavasti tämäkään ei ole enää mikään tae aitoudesta. Ikävä kyllä feikit kehittyy jatkuvasti ja pelkään päivää, milloin niitä ei oikeasti erota aidosta. Tosiaan kuten aiemmin jo sanoin, niin myöskään tämän OPI-merkinnän puuttuminen ei ole merkki feikistä.

Toivottavasti tästä postauksesta on jotain apua niille, jotka epäilevät OPIenasa aitoutta. En halua lietsoa mitään paniikkia, mutta kannattaa olla varovainen kun tilaa ulkomailta. Itse ainakin huomasin, että hälytyskellojen on hyvä soida siinä kohtaa, jos OPI on tavallista halvempi ja sen lähetysmaa on joku muu kuin USA, tässä tapauksessa Hong Kong. Näiden mun huomaamien erojen lisäksi, saattaa olla muitakin eroja, mutta nämä erot löysin omista pulloistani. :) Kannattaa kuitenkin vähän kriittisesti suhtautua näihin "Miten tunnistaa feikki OPI" sillä olen itse törmännyt muutamiin ohjeisiin, jotka ei täysin pidä paikkansa tai tieto on todella vanhentunutta.

7 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen, vaikka OPIa en käytäkkään :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli hyvä postaus, vaikka en ite ulkomailta oo koskaan tilannut mitään :)

  Kiitos kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Loistavia vinkkejä, kiitos!
  Toimiiko feikit lakkoina yhtä hyvin kuin aidot OPIt, vai onko laatu ihan kökköä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en vielä uskalla sanoa ihan varmaksi. Oon vasta tuota Metallic 4 lifeä kokeillut kynsien kärkiin, enkä sitä moittisi. Molemmat oon swatchannut toki kiekolle ja siinä peittävät mun mielestä ihan ok. Toki hankala sillai verrata kun ei täysin samaa lakkaa ole, mutta kyllä nuo ihan kynsilakasta menee. Toki sitähän ei voi tietää mitä myrkkyjä noihin feikkeihin on laitettu.

   Poista
 4. Tän siivittämänä puhdistin lopulta Sparkle-iciousistani sudin vartta ja sieltä paljastui lupaava OPI-printti! Oon kovasti koittanut muutenkin vertailla sitä muihin OPI-lakkoihini, ja väittäisin sitä näiden sinunkin vinkkiesi valossa aidoksi, vaikka satavarma en voi olla... (Mun Sparkle-iciousin pohjan päällimäinen tarra oli muuten jo otettu pois ennenkuin sain sen.)

  VastaaPoista
 5. Mitä väliä on onko aito vai feikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itsehän en piraattituotteista maksa. :) Varsinkin kun nämä myytiin aitona, niin on väärin saada sitten feikkiä. Ei kai sillä muutoin suurempaa merkitystä ole. Toki eihän näistä feikeistä pysty sitten tietämään mitä myrkkyjä siellä kynsilakassa on käytetty, eli ei voi luottaa tuohon OPI:n inciin.

   Poista