25.4.2016

Leimaamisesta osa 1: Leimasimet

Ajattelin postailla teille oman kokemuksen pohjalta leimaamisesta. Ajattelin jakaa nämä asiat pariin postaukseen, sillä jo pelkästään tähän leimasimia käsittelevään postaukseen tulee järjetön määrä kuvia. Laitoin kuvat tavallista pienemmäksi, mutta klikkaamalla kuvaa ne saa suuremmaksi! Myöhemmässä postauksessa käsittelen sitten enemmän tekniikkaa ja vinkkejä siihen liittyen.


Leimasimia on melkoinen määrä myynnissä ja itsellekin niitä on kertynyt jo huikeat 12 kappaletta. Osa on käytössä ihan jatkuvasti ja osa taas pyörii enemmän tai vähemmän kaapin perällä. Leimasimia on monenlaisia on kovaa, pehmeää, kirkasta ja monen väristä. Tässä postauksessa käyn vähän läpi näiden omien leimasimien ominaisuuksia ja näette kuvista minkälainen leimausjälki kullakin on. Kaikissa leimauksissa käytin Essencen mustaa leimauslakkaa, samaa scraperia ja leimauslaattaa. Eli ainoastaan leimasimella pitäis olla näissä vaikutusta. Myös kaikki muut paitsi kirkkaat leimasimet on kevyesti buffattu hienolla viilalla tarttuvuuden parantamiseksi. Buffausta suosittelen lämpimästi, mikäli leimasimen kanssa on ongelmia. Huom! Ei missään tapauksessa buffausta kirkkaille leimasimille, koska eivät sitten enää näy läpi yhtä hyvin.


Tämä leimasin tässä yllä on ehkä mun lempparein leimasin tähän asti ja kaikkein eniten käytössä. Leimasintyyny on todella pehmeä ja kynsi uppoaa tyynyyn vaivattomasti. Tämä leimasin nostaa kuvat lähes laatasta kuin laatasta hyvin ja tämä on se mihin turvaudun, jos mikään muu ei toimi. Jos tällä leimasimella ei kuva nouse, niin laatassa tai lakassa on yleensä vikaa. Tykkään myös tuosta metallisesta pidikkeestä ja se sopii omaan käteeni hyvin.  Tämän oon ostanut Cesarsshopista.Tämä leimasin on ensimmäisiä ostamiani pehmeitä löllöleimasimia. Toisessa päässä tässä on pienempi ja aavistuksen kovempi leimasin, jota en oo varmaan koskaan käyttänyt. Tämä leimasin on jäänyt melko käyttämättä parempien leimasimien kotiutuessa. Tämä nostaa kuvan ihan hyvin ja on mukavan pehmeä, mutta tällä leimatessa nuo kovat reunat ovat usein tiellä ja osuvat sormeen ennen kuin koko kuvaa on ehtinyt kynnelle painaakaan. Leimausalue on melko pieni myös sen lisäksi, että ihan reunassa olevia kuvioita on hankala painaa kynteen. Suosittelen tätä leimasinta jos kyntesi ovat pääosin lyhyet, eivätkä kovin kaarevat. Tämä leimasin on MiMaxilta.


Tämä ehkä eniten käytetty leimasin on yhdistelmä kahdesta eri leimasimesta. Näitä leimasimia en käytä oikeastaan koskaan ominaan vaan ryöstän aina tuon mustan varren leimasintyynyn tuohon konadin varteen. Mustassa XL-leimasimessa on alusta asti ollut ongelmia siinä, ettei tuo tyyny pysynyt tuossa päässä kovinkaan hyvin kiinni, joten korjasin ongelman laittamalla sen tuohon konadin leimasimeen kiinni. Se on alunperin ollut todella tiukka, mutta kun olen aikani sitä sinne tunkenut niin nykyisin se pysyy jo todella hyvin. Tykkään, että leimasin on pidemmän varren päässä niin näkee mitä tekee eivätkä omat kädet ole niin tiellä. Konadin varren oma leimasin taas on kova ja se ei kaareville kynsilleni ole se paras mahdollinen vaikka leimaakin ihan hyvin muuten. Leimausjälki tällä yhdistelmällä on hyvä ja kuvat nousee suurimmaksi osaksi hyvin. Ainoa miksi ensimmäisenä esitelty leimasin voittaa tämän on sen suurempi koko. Konadin leimasimen ja mustan leimasimen olen ostanut Cesarsshopista, mutta tuota Konadia en enää ihan samanlaisena sieltä löytänyt. Born Pretty Storelta taas näköjään löytyis tätä vanhan mallista Konadiakin vielä, aitoudesta en sitten tiedä.


Tämä lila tässä on aito ja alkuperäinen Clear Jelly Stamper. Se ihan ensimmäinen kova versio. Tämähän oli tottakai pakko ostaa kokeiluun, jos se vaikka helpottaisi leimausta. Ikävä kyllä näin ei käynyt, sillä leimasintyyny on sen verran jäykkä, etten tahdo saada koko kynnen kuvia kokonaisena kynteen niiden kaarevuuden vuoksi. Nykyisin tästä samasta leimasimesta on jo tullut pehmeä versio, mutta siitä minulla ei valitettavasti ole kokemusta. Tämä kova versio on täysin hyödytön kapine itselleni. Clear Jelly Stamperin olen ostanut Cesarsshopista, mutta sieltä tätä ei onneksi enää löydy, vaan vain sitä pehmeää versiota.


Tässä toinen omistamistani kirkkaista leimasimista. Tämä kirkas leimasin on saatu Born Pretty Storelta testattavaksi. Tykkään tästä melko paljon. Leimasintyyny on mukavan pehmeä ja runko on myös läpikuultava. Tällä saa leimat kohdalleen kun vähän harjoittelee. Monissa näistä kirkkaista on semmonen pienennysefekti, että siihen kestää hetken aikaa tottua, että saa kuvat kohdalleen. Monesti se oma kynnen pinta tuleekin nopeammin kun miltä näyttääkään. Itse en oo ihan täysin vielä päässyt tämän kanssa sinuksi, mutta se on vielä harjoittelun puutetta. On muutamia kuvioita ja lakkoja, joiden kanssa en oo saanut tätä vielä toimimaan. Tämä on kuitenkin sen verran edullinen, ettei putoa korkealta jos ei tykkääkään. Tämä leimasin on jokin kiinaversio ebaysta. Bongasin saman leimasimen myös Born Pretty Storen kaupasta. Tämä leimasin oli tällä hetkellä vielä ainoa korkkaamaton leimasin, eli samasta syystä vielä buffaamatta. Pääsette näkemään miten buffaaminen vaikuttaa leimasimen kykyyn poimia kuva laatasta. Ero on siis huima! Tykkään tämän leimasimen painavasta metallisesta rungosta, mutta vähän pienehkö tämäkin ikävä kyllä on. Muutaman leimauskerran jälkeen ei myöskään vakuuttanut muutenkaan. Ehkä tähänkin vois jostain ryöstää paremmin toimivan tyynyn!


Tämä leimasin tuli oikeastaan tilattua vähän vahingossa. Tarkoitus oli tilata isompi, mutta jostain syystä tilasinkin tämän. Tämä on ihan superpehmeä. Kynnen saa helposti uppoamaan kokonaan tyynyyn, mutta ehkä vähän pieneksi tämäkin jää omassa käytössä. Tällä jos millä leimasimella saa ainakin kuvat suoraan, jos vain leimasimen koko noin muuten riittää! Tämä leimasin on Cesarsshopista.


Tämä iso leimasin oli aiemman leimasimen kohdalla tarkoitus oikeasti tilata. Tarvitsin leimasimen, joka taatusti riittää myös pidempiin stilettikynsiin. Tämä totta totisesti riittää! Tässä materiaali on myös semmonen pehmeä. Ei ehkä pehmein mahdollinen, mutta omaan makuuni tarpeeksi. Kuten kuvasta näkyy, niin poimii myös isomman kuvion tarpeen vaatiessa. Vähän haastava tätä on kokonsa puolesta käyttää ja ei ihan täydellisesti istu omaan käteen, mutta pakkohan tälläinen on kuitenkin olla, jos kaikki muu jää pieneksi.


Viimeisenä Konadin pikkuleimasimia, joita on tullu vähän milloin mistäkin. Nämä on itselläni melko vähäisellä käytöllä ollut, kun ovat pienehköjä ja kovia. Näitä oon käyttänyt ennen leimausmattoa leimasiirtokuvien teossa. Siihen oikein oivallisia. Nostavat kuvat / leimaavat hyvin, niihin on sitten hyvä värittää, kirkasta lakkaa päälle ja siirtokuva on valmis. Näitä saa ainakin Cesarsshopilta ja Mimaxilta.

Tähän loppuun vielä yleinen huomio leimasimia koskien. Kirkkaat ja osa pehmeistä leimasimista EIVÄT KESTÄ asetonia, kynsilakanpoistoaineita tai muitakaan aineita. Osa kirkkaista leimasimista muuttuu sameiksi, eikä niistä enää näy läpi. Aineet myös pidemmällä aikavälillä haurastuttavat silikonisia tyynyjä. Kaikkein varminta on siis puhdistaa leimasimet teippiä apuna käyttäen. Itse tykkään puhdistaa leimasimet painamalla ne karvojen poistoon tarkoitettuun teippiharjaan, joskus käytössä on myös ihan perus pakkausteippi.

Oliko uusia tuttavuuksia kenellekään? Omistatteko näistä jotain itse? Mikä on teidän oma lemppari leimasin ja miksi?

1 kommentti:

  1. Mä oon tykännyt tuosta pienestä mustasta suorakulmaisesta leimasimesta sekä aidosta CJS soft stamperistä. Oon tyytyväinen, etten tilannut alkuhuumassa sitä kovaa versiota mutta jos olisin odottanut muutaman viikon enemmän, olisin varmaan ostanut picture polishin clear jellyn :)

    VastaaPoista