2.5.2013

Opi - Can't let go!

Sain vihdoin ja viimein kätösiini Opin Can't let go hiekkalakan ja rakastuin siihen heti palavasti! Samoihin aikoihin ostin tämän sinisen hiekkalakan myös, mutta se ei valitettavasti selvinnyt matkasta, vaan löytyi paketista ihan tuusan nuuskana. :( Joten suosittelen, että ottakaa varman päälle ja pakatkaa pomminvarmasti, jos lähettelette lakkoja. Eli maksikirjeenä kun nämä isommat pullot aina menee niin ne voi pakata ihan pahvilaatikkoon tai vaikka vanhaan maitopurkkiin pehmusteiden kera. Kaverina paketissa oli China Glazen Glitz'n pieces, joka onneksi selvisi vähin vammoin ja ainoastaan korkki oli lakan vaikutuksesta sulanut muodottomaksi. Eli kannattaa laittaa, jos postittaa useampia lakkoja kerralla, niin yksittäispakkaukset, että jos joku hajoaa, ei kaikille käy huonosti. :)

 
Harmistuksesta huolimatta halusin heti päästä kokeilemaan tuota violettia hiekkalakkaa eli Can't let gota. Laitoin kolme kerrosta, että sain nätin pinnan kynnelle ja annoin kuivaa. Aloin sit kuitenkin miettiä, et voisin yrittää jotenkin koristella tätä lakkausta ja sainki päähäni, että voisin yhteen kynteen laittaa päällyslakkaa ja niittejä, jotta näen miltä se näyttää kirkkaan lakan alla ja pääsin testaamaan ekaa kertaa uutta päällyslakkaa, joka kuivatetaan UV-uunissa! Eli kyseessä on Cesars Secretsin UV-top coat ja oon siihen ihan palavasti rakastunut! Tähän mennessä siis paras "pikakuivattava" lakka ikinä! Mulla on lähes kaikkien pikakuivattavien kanssa ollut kutistumisongelmia ja kärjet alkaa helposti kuultamaan läpi vaikka "oikeaoppisesti" suljenkin kynnen kärjen aina pikakuivattavalla. Tämän UV-top coatin kanssa sitä ei vaan tapahdu! Se jämähtää samantien kun oon sen 2 minuuttia kuivattanut 36wattisessa uunissa, eikä sen jälkeen liiku minnekään, enkä oo sen koommin saanut ruttujakaan lakkauksiin aikaiseksi. Ainoa miinus, jonka tästä löydän on tuo lakan haju. :D Haisee ihan joltain kammottavalta salmiakilta, mutta onneksi se haju ei kestä ikuisuuksia, joten sen kanssa pystyy elämään. Lisäksi tää on ainakin mulla pidentänyt lakkauksien kestoa ja voin helposti olla samoilla lakoilla 4-5 päivää eli kunnes kyllästyn. :D Lähtee siis pois ihan tavallisella kynsilakanpoistoaineella, ilman sen suurempaa hankausta. Olen löytänyt siis itselleni sen oikean!!!


Tässä viimeisessä kuvassa näkyy lakkaukset kolmen päivän jälkeen. Kulumaa kärjissä siis on muissa paitsi tuossa mihin laitoin tuota top coatia. Toki hiekkalakka on hyvin kuluva lakka muutoinkin, mutta oon tätä testannut nyt oston jälkeen kaikkien lakkauksien päällä ja oon saanut lakat pysymään hyvänä vähintään 4 tai 5 päivää. Sen kauempaa en oo tainnut vielä jaksaa samoilla lakoilla olla. :D Eikä holotkaan oo lohkeillut kynsillä, vaikka ne tekee normaalisti sitä aina lähes seuraavana päivänä lakkaamisesta. Mun ei enää tarvi vaihtaa ja onneksi tuon hintakaan ei päätä huimaa kun vertailee pikakuivattavien hintatasoja. :D

14 kommenttia:

 1. Oliko noi lakat kuplapussissa vai missä kun tosta hävityksestä ei oikein saa selvää? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kääritty tuollaiseen pakkauspaperiin kiinni toisiinsa ja sitten se oli vielä kuplakuoressa. Tulivat siis Suomesta toiselta harrastajalta.

   Poista
 2. Niin joo, tuliko nuo siis suomesta vai ulkomailta?

  VastaaPoista
 3. Toi aina niin harmittaa kun lakkapullot tulee rikkinäisinä... itsellekin käynyt kahdesti niin, mutta noin tohjona en ole kyllä minäkään nähnyt lakka pulloa livenä. Sääli :(

  VastaaPoista
 4. harmi et oli hajonnu posti käsittelee niin huonosti

  VastaaPoista
 5. Rest in peace! Voi lakkaraukkaa :(
  Mutta kaunis toi toinen ja nyt alan itsekin himoita tota pikakuivattajaa :D Kiva kun kirjottelit siitä täälläkin! Mulla on kyllä lainauunikin (en tiedä minkä pituisen ajan), mutta siitä on pari lamppua palanut ja odotan koko ajan että posahtaa ne kaksi muutakin :D
  Mitä toi lakka sanoo, jos kovettaa sen vaikka alla olevat lakat ei ole ihan rutikuivia? Vissiin ainakin geelilakan alla tavalliset lakat alkaa nopeasti kuplia, jos ei ole täysin kuivat. Huomaat varmaan, että alan jo harkita tota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tuota kosteidenkin lakkojen ja lakkausten päälle laittanut eikä ole kuplineet lainkaan. :) Suosittelen kyllä kokeilemaan jos vaan on mahdollisuus. Leimojen, tarrojen tai decalien päällä en toki vielä oo ehtinyt koittaa mutta enköhän kohta. :) Kannattaa muistaa että heikommilla lampuilla tai vähempi vattisella uunilla kuivatusaika on pidempi.

   Poista
 6. Voi ei tuon lakkapullon kohtaloa :/

  VastaaPoista
 7. Hiekkalakat<3
  Harmi että sinisellä lakalla oli noin huono tuuri :(

  VastaaPoista
 8. Harmi, että kävi noin huonosti tolle toiselle lakalla. Näyttää ihan kuin se ois räjähtänyt. Itse tilasin vähän aikaa sitten tuon Can't Let Go:n ja nyt odottelen sitä innolla.

  VastaaPoista
 9. Kuivuuko sulla ton uv päällyslakan kanssa ihan niin kuivaksi, että jos lakkapintaa painaa varovasti kynnen kärjellä, niin pinta ei tunnu yhtään pehmeältä? Meinaan itselläni tuo sama lakka ei tunnu kuivuvan ihan 100 % kuivaksi, vaikka pidin 12 w uunissa n. 8 min, vaan pinta tuntuu senkin jälkeen vähän nahkealta ja pehmeältä. Tiedätkö, että auttaako, jos laittaa useamman kerroksen? Itselläni oli pohjalla 3 kerrosta melko hitaasti kuivuvaa ja paksuhkoa lakkaa, joka oli saanu kuivua sen ajan, kun tein koristelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuossa kuivattelin lakkaukset ja kokeilin painella kynnen kärjellä tuonne piiloon reunaan, enkä mä saa jälkeä aikaiseksi, eikä mulla tosiaan lakkaukset ruttaannu enää kärjistä. Mulla on 2 kerrosta värilakkaa sitten päällyslakkaa on kerros ja sitten on leimaukset ja laitoin 2 kerrosta tuota uv-top coatia vaikka yksikin riittäisi, mutta liimailin strasseja ja haluan niiden varmasti pysyvän. Oisko se sitten uunin tehosta kiinni? Oma uuni on 36W ja 2 min riittää. Pinta on sileä ja kiiltävä, ei tahmea millään lailla.

   Poista
  2. Joo okei. Mulla taisi olla ongelma siinä, että alle laitettu lakka oli yksinkertaisesti liian paksua ja huonosti kuivuvaa, joten se tuntui "pehmeänä" kovan uv-lakkakerroksen alta. Mitään ruttaantumisia ei kuitenkaan tullut, ja nyt muutaman tunnin päästä lakkailusta lakkapinta vaikuttaa todella kovalta ja kestävältä ja on superkiiltäväkin! Pitää jatkaa kokeiluja erilaisilla lakoilla:)

   Poista