2.2.2015

Uusi ulkoasu

Osa teistä ehkä jo tietääkin, mutta hain jälleen opiskelemaan viime kesänä ja onnistuin pääsemään ammattikorkeaan sisälle syksyllä. Musta olis siis neljän vuoden sisällä tulossa kulttuurituottaja visuaalisen suuntauman puolelta. Koulutusohjelma on ihan uuden uusi ja ollaan ensimmäinen vuosikurssi ja siksipä kulttuurituottaja ei kerro varmaan kenellekään yhtään mitään. Enemmän ehkä kertoo, kun sanon, että tämän visuaalisen suuntauman puolelta tulee vähän niin kuin graafisia suunnittelijoita, mutta meillä pääpaino on tapahtumien visuaalisen ilmeen suunnittelussa. Käytännössä siis opiskelemamme taidot eivät ihan hirveästi eroa toisistaan.

Nyt kun opiskelua on puolisen vuotta takana ja muutama taito takataskussa, niin päätin hyödyntää näitä taitoja myös täällä blogin puolella ja laitoin ulkoasua vähän uusiksi. Toisena taka-ajatuksena oli, että voisin uutta ulkoasua hyödyntää portfoliossani kun haen harjoittelupaikkaa syksyksi. Ulkoasua tulee varmaan tässä lähiaikoina ehkä hieman vielä hiottua, mutta en malta silti olla kertomatta siitä teille. Tässä kohtaa olisikin varmasti hyvä aika kurkata, miltä se vanha näyttikään?


Vanha ulkoasu oli siis huomattavasti vaaleampi ja ainakin nyt kun näin jälkikäteen sitä itse katselen, niin onhan se nyt vähän kökkö. :D

Uusi ulkoasu on tumma, mutta edelleen violetti. Olen siis tässä uudessa vaihtanut bannerin, taustan sekä nuo nappulat, jotka vievät muualle sosiaaliseen mediaan yms. Taustan uudistaminen on vielä vähän harkinnassa, sillä olis kiva jos sielä olisi myös jotain, jonka olisin omin kätösin väkertänyt, mutta toisaalta tykästyin myös tuohon tämän hetkisen taustan yksinkertaisuuteen. Se antaa paremman näkyvyyden bannerille ja noille nappuloille, jotka olen tehnyt. Vaihtelin myös vähän tekstien värityksiä sopimaan nykyiseen värimaailmaan paremmin. Bannerissa, olevat kynnet ovat samat kuin edellisessäkin bannerissa, mutta jahka mun kynnet kasvavat vähän pituutta, niin on kyllä suunnitelmissa tehdä ihan varta vasten banneriin suunnitellut lakkaukset. Mun kynnet tällä hetkellä ovat kokeneet talvesta kolauksen ja pituutta olen joutunut napsimaan pois aika reilusti.

Mitäs tykkäätte? Mielelläni kuulisin tästä rakentavaa palautetta oli se sitten positiivista tai negatiivista. Myös kehitysehdotuksia saa antaa! Itse olen jo suht tyytyväinen, ainoa mitä vähän mietin on nuo sivupalkin nappulat, että pitäisköhän niitä vähän kuitenkin pienentää. Tummina elementteinä kiinnittävät ehkä vähän liiankin isosti huomion pois itse blogin tekstistä tuonne sivupalkin puolelle. Myös tummuusaste mietityttää, toisaalta tykkään, mutta toisaalta ehkä piiiiiirun verran voisi tuoda vaaleammaksikin? En tiedä, aika näyttää. :)


9 kommenttia:

 1. Kivan näkönen uus ulkoasu! :) Oon kyllä sitä mieltä, että noi nappulat on aika isot. Ite tykkään tummasta, mutta ulkoasu toimis kyllä varmasti myös vähän vaaleampana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset rakentavasta palautteesta! Mitä kauemmin sitä on tässä ite tuijotellut, niin kyllä ne nappulat liian isot taitaa olla. :)

   Poista
 2. Wau! Aivan upea tää uusi ulkoasu, ihan silmä lepää <3 Ei mitään rakentavaa palautetta oikeastaan löydy, kun ulkoasu nyt vaan on niin upea ja toimiva! Oih :)

  VastaaPoista
 3. Ensivaikutelma verrattuna vanhaan on todella professionaalinen. Kun tuli sivulle, kiinnitin ensimmäisenä huomion bannerin upeaan fonttiin ja taustaan. Erittäin laadukkaan näiköinen banneri.

  Nuo nappulat ovat hitusen liian isot omaan makuuni. Alempana kynsikoristelut- ja kynsikoritekirppis-nappulat eivät ole lainkaan niin hyökkäävät (en osaa sanoa miksi, olisiko lihavointi erona).

  Luulin ensin, että tausta on musta, koska kontrasti valkoista vasten on niin vahva. Banneriin verratessani tajusin, että sehän onkin violetti :). Kontrasti on täydellinen bannerin kohdalla mutta alempana palkit tumma-valkoinen-tumma vaikuttavat paljon voimakkaammilta, ikään kuin näyttö pienenisi.

  Yleisesti ottaen värimaailman muutos hempeästä tummempaan on erittäin onnistunut, banneri on upea ja fontit kadehdittavat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan alkuun ensinnäkin iso kiitos rakentavasta palautteesta! Olit ottanut esiin asioita, joita olin itsekin miettinyt sekä sitten niitä asioita, joita en oo tullut ajatelleeksikaan. Tajusin tuon taustahommelin nimittäin vasta nyt kun otit sen esiin! Itse tulee ehkä eniten tuijotettua nimenomaan tuota bannerin aluetta ja siellä tuo tummuus ei tosiaan häiritse, mutta nytkin kun tätä kommenttia kirjoitan niin näkyy vain nuo tummat palkit ja kummasti niistä se väri häviää ja leveys kapenee! Kehitettävää siis selvästi vielä on! Hyvä, että niitä tulee tässä esille. :)

   Poista
 4. Joo, toi professionaalinen oli hyvin sanottu. Mulle tuli mieleen, että ilme on aikuismaisempi. Tykkäilen kovasti. Violetti on parhautta.

  VastaaPoista